27 nov 2018

De kop is er af! Vandaag zijn de eerste groepen van Defensie begonnen aan een opfristraining Nederlandse taal. De focus ligt op Schrijven, spelling en grammatica. Bij het onderdeel Schrijven komen alle soorten teksten aan bod, zoals e-mail, brieven en nieuwsberichten. Het is een echte ‘doe-training’. Je gaat meteen aan de slag en je kunt eigen teksten meenemen om te oefenen. In het onderdeel Spelling en grammatica wordt je kennis op dit gebied bijgespijkerd. We gaan oefenen met de basisprincipes van zinsontleding en woordspelling, zinsopbouw en de belangrijkste spellingsregels. In deze training krijg je nog meer inzicht in de grammatica en het toepassen van de regels en we gaan oefenen met concrete opdrachten. We wensen alle 130 deelnemers veel succes!

Adelheid van Westenbrugge